23.6.21

Μια όμορφη μερα !

Μία όμορφη μέρα
Θανάσης Ευθυμιάδης
Μία όμορφη μέρα
Μία όμορφη μέρα 

  Συγγραφέας: Θανάσης Ευθυμιάδης

  Εκδότης: Key Books

  Αριθμός Σελίδων: 288

  













 
Τί όμορφος άνθρωπος! Πόσο όμορφες αξίες και πόσο όμορφο και διδακτικό πέρασμα από αυτή τη ζωή!
Δεν ξέρω γιατί έδωσε αυτό τον τίτλο στο βιβλίο του.. Ίσως γιατί η κάθε μέρα του ήταν όμορφη; Ίσως πάλι γιατί το πέρασμα του από αυτή τη ζωή , μέσα από όλα αυτά τα χρόνια, τον έφτασαν εδώ που είναι τώρα και να ζει μια όμορφη μέρα;; Αν με ρωτούσες τί τίτλο θα έδινα σ’ αυτό το βιβλίο θα ήταν : «Μια ζωή σαν μυθιστόρημα»

Οι ευχαριστίες στα Ιερά θυλικά , όπως τα αποκαλεί, της ζωής του, δείχνουν μεγαλείο ψυχής και ευγνωμοσύνης .

Η αναφορά και ο τρόπος που εξυμνεί τους προγόνους στους οποίους είχε την ευλογία να ανήκει. Η αγάπη που πήρε από την οικογένειά του αποκαλύπτουν για άλλη μια φορά πως ο μοναδικός τρόπος για να μεγαλώσει ένας άνθρωπος με αρχές - σωστές αρχές - πίστη στον εαυτό του και ασφάλεια, είναι η αγάπη και η ατομική ελευθερία από την οικογένειά του.

Περνά από το στάδιο της υπαρξιακής χρησιμότητας, της φιλοδοξίας και της ευγνωμοσύνης με σύμμαχο τις ρίζες του και την πίστη του στην εσωτερική φωνή του.

Μιλά για την τέχνη στην ευρεία της έννοια, που πρέπει να είναι ανοιχτή για όλους. Γιατί όλοι έχουν να δώσουν κάτι διαφορετικό ο καθένας, πέρα από πτυχία και μεγάλα βιογραφικά. Αυτά είναι απλά οι παρενθέσεις που δεν θα γίνουν αρωγοί στο να βγει προς τα έξω μια καλλιτεχνική δημιουργία. Μια καλλιτεχνική ψυχή.

Η ειρήνη, εν καιρώ πανδημίας covid, έγινε μάχη στον καθένα μέσα του. Και η εσωτερική μάχη είναι που πυροδοτεί και την εξωτερική μάχη.
Η σωματική άσκηση στη ζωή του καθενός είναι καθοριστικός παράγοντας για εσωτερική ειρήνη και ψυχική ηρεμία. Αναφέρεται στους διάφορους τρόπους σωματικής άσκησης και πώς από την μάχη πέρασε στην ηρεμία.

Ο χορός μιας ζειμπεκιας έβγαλε από μέσα του τον πόνο και την απελευθέρωση.

Γράφει για την επιμονή στην προετοιμασία, σε πρακτικό επίπεδο. Ο οραματισμός μιας διαδικασίας και η τόλμη, όταν ήταν πια έτοιμος για το μεγάλο βημα, του έδωσε την σιγουριά και την αυτοπεποίθηση ότι άξιζε μια δεύτερη ευκαιρία. Και τα κατάφερε!

Δεν είναι λίγο πράγμα να κάνεις ότι καλύτερο μπορείς και μέσα από τις επιλογές σου να εμπιστεύεσαι το αποτέλεσμα! Δεν πάνε πάντα όλα κατά πώς τα περιμένεις, αλλά το να αναγνωρίζεις πως τα εμπόδια αργά ή γρήγορα κάτι καλό έχουν να φέρουν στο δρόμο σου, αυτό θέλει πολύ εσωτερική δουλειά. Και ο Θανάσης Ευθυμιάδης την έχει κάνει αυτή την εσωτερική δουλειά!

Κέρδισε την συμπάθεια και την απεριόριστη εκτίμηση μου, όταν αναφέρθηκε στο γυναικείο φύλο και τα μαθήματα που πήρε ώστε να αποκτήσει σεβασμό. Γυναίκα – δώρο από τον Θεό αποκαλεί την γυναίκα. Την οποία γυναίκα – δώρο ή την εκτιμάς και την σέβεσαι, ή αν δεν είσαι ακόμα έτοιμος για αυτήν, δεν την ακουμπάς.

Οι άνθρωποι που πέρασαν απ’ την ζωή του και οι μεγάλες προσωπικότητες που τον βοήθησαν να καλλιεργήσει την δεξιότητα της υπομονής ήταν δυνατά στοιχεία της δημιουργίας του δυνατού χαρακτήρα του.

Ενδιαφέρον, σημείο εκείνο του σωματοποιημένου πόνου όταν αναφέρεται στην περίοδο που είχε φοβερούς πόνους στο στομάχι κι ένα κάψιμο στο διάφραγμα και στο στήθος.
Το σώμα λαμβάνει τα σημάδια στενοχώριας ως σωματικά στοιχεία που πρέπει να πολεμήσει. Έτσι όταν είμαστε στεναχωρημένοι είναι σαν να έχουμε καταπιεί κάτι ‘’βαρύ’’ που το στομάχι μας εκλαμβάνει σαν υλικό . Όμως…. η στεναχώρια δεν χωνεύεται. Καταπληκτική λειτουργία του σώματος!

Λέγετε πως η περίοδος της ενηλικίωσης δεν συμβαίνει μόνο στα 18 χρόνια του ανθρώπου! Υπάρχει και εκείνη η εποχή της πνευματικής ενηλικίωσης στην οποία ο άνθρωπος αναδεικνύει την σοφία του. Οι δυνατές από καρδιάς ευχές φτάνουν τόσο ψιλά ώστε να ακουστούν και να γίνουν πραγματικότητα. Στην πρώτη περίπτωση οι ευχές αφορούν πόνο καρδιάς , στη δεύτερη είναι συνδυασμός με την σοφία των χρόνων. Πρόσεχε , λοιπόν, τι ζητάς, γιατί αυτό που ζητάς , ακριβώς αυτό και θα λάβεις. Ο δημιουργός αυτού του βιβλίου μοιράζεται, εμπειρίες ζωής που δίνουν ξεκάθαρα μαθήματα.

Μπερδέματα στην ζωή = μπερδέματα στην ψυχή. Αν δεν μάθεις που βρίσκεται η αρχή του μπερδέματος, το κουβάρι δεν ξετυλίγεται και έτσι ο κόμπος (το μπέρδεμα) δεν λύνεται. Τα ψυχολογικά ταμπού πρέπει να ξεπεραστούν και αν θεωρήσεις ότι μόνος δεν μπορείς να βρεις τη λύση, ζητά βοήθεια. Όχι μόνο απ’ τον Θεό σου , αλλά και από ειδικό που θα μπει πιο βαθιά στο πρόβλημα για να σε ξεμπλοκάρει και ν αποχωρήσεις.

Οι γερές οικογενειακές του βάσεις τον έκαναν να τολμά να ζητά αυτό που θέλει, άσχετα αν γίνει τελικά ή όχι. Ακόμη και η απόρριψη δρα ψυχοθεραπευτικά κ είναι ένα βήμα προς την ελευθερία. Είναι μια ικανοποίηση ότι δεν κουβαλάει κανένα βάρος μέσα του.

Θέλω να σταθώ στην από καρδιάς, χειρόγραφη αφιέρωσή του.
Από καρδιάς



Επιστρέφει για να ολοκληρώσει το βιβλίο του στην γνωριμία με την σύζυγό του Άννα. Η μέρα που την γνώρισε ήταν κ η τελευταία που θέλησε να αφήσει χώρο στην καρδιά του. Δηλώνει μονογαμικός. Μόνο αν νοιώσεις ότι ο άνθρωπος που κρατάει στην αγκαλιά σου είναι το δώρο του Θεού προς εσένα, μόνο τότε μπορείς να εκτιμήσεις την πληρότητα της μονογαμίας.

Άλλωστε στ' αλήθεια, πώς μπορείς να αγγίξεις άλλον άνθρωπο όταν η καρδιά σου, η ψυχή σου, ολόκληρη η ύπαρξη σου κατακλύζεται από την παρουσία ενός κ μόνο ανθρώπου; Δεν είναι δυνατόν η αγάπη να μοιράζεται.

Αναφέρεται στην ζωή του χρυσαετού, το ισχυρότερο αρπακτικό και τον πιο ικανός πιλότο από όλα τα αρπακτικά της γης ζει μόνο με ένα ταίρι. Και αν το ταίρι του πεθάνει , σταματά να τρώει ώσπου να πεθάνει και το ίδιο από ασιτία.

Όλα αυτά έρχονται να συμβούν κοντά στην δεύτερη ενηλικίωσή του. Τα σπουδαία μαθήματα που πήρε στην πορεία της ζωής του, ήταν τώρα η ώρα να τα αξιοποιήσει. Νιώθοντας κ αναλαμβάνοντας την απόλυτη ευθύνη, τα θαύματα αρχίζουν να συμβαίνουν. Εκτιμώντας τα θαύματα αυτά, αρχίζεις να ζεις πραγματικά. Η πληρότητα συμβαίνει, δεν την κυνηγάς πια. Η εσωτερική σκλαβιά παύει να υπάρχει κ αυτό για το οποίο έχεις προσευχηθεί με όλο σου το είναι πραγματοποιείται.

Τα πάντα γύρω σου βρίσκονται στη σωστή τροχιά.

Η πατρότητα είναι το ίδιο σημαντική και σπουδαία με την μητρότητα. Η γυναίκα κυοφορεί όμως ο άντρας καλείται να κρατήσει τα ηνία της ψυχολογικής ρευστότητας της εγκυμονούσας συζύγου του.
Τα πάντα αλλάζουν κ καλό είναι να το γνωρίζουν και να συμμετέχουν ισάξια κ οι δύο. Όλοι γνωρίζουν την προσοχή κ την φροντίδα που πρέπει να έχει μια γυναίκα όταν κυοφορεί. Δεν είναι όμως όλα δική της ευθύνη. Ο δρόμος των μηνών που διανύει έχει ένα σωρό σκαμπανεβάσματα στα οποία έχει μετρικό κ ο μπαμπάς. Και δεν είναι η ευθύνη αλλά η συμμετοχή.

Ο Θανάσης Ευθυμιάδης, εξυμνεί την μητρότητα συμπληρωματικά με την πατρική νοητική πειθαρχία στις διάφορες ψυχολογικές εναλλαγές στην συμπεριφορά της μέλλουσας μαμάς.
Είναι γενναίο για έναν σύζυγο να καταφέρει να κρατά τις δικές του ψυχολογικές μεταπτώσεις μακρυά από αυτές τις γυναίκας του στην περίοδο της εγκυμοσύνης. Είναι θαυμαστό επίσης να φροντίζει κ να συναισθάνεται όσα εκείνη χρειάζεται και να τις τα προσφέρει.

Κλείνει με σημαντικές συμβουλές υγείας, ψυχή τε και σώματι και τον οικογενειακό ασκητικό τρόπο ζωής του. Μεταφέρει εικόνες και συναισθήματα μιας πλήρους ζωής , γεμάτη αγάπη για τα πάντα. Αγάπη που μεταφέρεται – κληρονομείται από γενιά σε γενιά!

Πρόσφατα στο Κέωτρο της Γης έγινε η παρουσίαση του βιβλίου του! Μια ξεχωριστή παρουσίαση με βιωματικές δράσεις περίμεναν τους έκπληκτους παρευρισκόμενους!


Υ.γ. Θανάση Ευθυμιάδη, σ ’ευχαριστώ γι’ αυτό το όμορφο ταξίδι αυτογνωσίας. Εύχομαι το πηγαίο χαμόγελο αγάπης και ευγνωμοσύνης να διαρκέσει ως το τέλος!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψε τι σκέψεις σου..

Απλά σ'αγαπώ

Απλά σ' αγαπώ               Απλά σ' αγαπώ !       Συγγραφέας : Γιάννης και Μαρίνα                                              Αλεξά...