2.7.21

Άκου τον γάμο σου

Άκου τον γάμο σου

 

Συγγραφέας : John Jay Osborn

Κατηγορία Βιβλίου : μυθιστόρημα

Εκδόσεις : Key books

Σελίδες : 233


Μία φορά την εβδομάδα για δέκα μήνες, τρείς άνθρωποι βρίσκονται σε ένα γραφείο να συζητούν για τα φλέγοντα θέματα που προκύπτουν στην κοινή ζωή τους.

Η Γρέτσεν και ο Στίβ έχουν δύο παιδιά και βρίσκονται σε διάσταση. Πριν μπει τέλος στον γάμο του ο ένας εκ των δύο προτείνει να ζητήσουν βοήθεια.

Η βοήθεια παρέχεται από την Σάντυ, η οποία είναι σύμβουλος γάμου.

Το εν διαστάσει ζευγάρι είναι επιτυχημένοι επαγγελματίες και το απαιτητικό πρόγραμμά τους , δεν τους αφήνει να δουν τι κρύβεται πίσω από τους οποίους διαπληκτισμούς τους. 

Αν έχεις διαβάσει το βιβλίο του John Gray "Άντρες από τον Άρη, γυναίκες από την Αφροδίτη" θα καταλάβεις ότι αν ο ένας προσπαθούσε να αποδεχθεί και να βοηθήσει με εν συναίσθηση τον άλλο, τα πράγματα θα ήταν απλά , κατανοητά και δεν θα υπήρχαν προβλήματα. 

Ο καθένας από τους ήρωες συμπεριφέρεται στον άλλο σύμφωνα με τις πεποιθήσεις που έχει γαλουχηθεί, έχοντας στο μυαλό του το σωστό . Ποιο είναι όμως αυτό το το "σωστό" ;

Στην εβδομαδιαία τους συνεδρία καθοριστικό ρόλο παίζει ένας τέταρτος χαρακτήρας που κάθεται πάντα στην πράσινη καρέκλα και είναι ο ενδιάμεσος κρίκος της συμβούλου (Σάντυ) και του ζευγαριού.

Ποιος όμως είναι αυτός ο χαρακτήρας ο οποίος είναι αυτός που μόνο η Σάντυ μπορεί να καταλάβει; Ποιος είναι αυτός ο χαρακτήρας που είναι πάντα παρόν στις συνεδρίες στην πράσινη καρέκλα και στο τέλος είναι αυτός που θα συμβουλεύεται τελικά το ζευγάρι εάν βέβαια τα καταφέρει να μείνει μαζί; Θα τα καταφέρουν τελικά ή το διαζύγιο είναι αναπόφευκτη επιλογή;

Μέσα από τους διαλόγους και τις αφηγήσεις του Στιβ και της Γρέτσεν βγαίνει ένας οδηγός που θα μπορούσε το κάθε ζευγάρι να συμβουλευτεί για να ανακαλύψει αν η σχέση έχει μέλλον και πώς θα μπορούσε να την ενδυναμώσει!

Βγαλμένο , κάλλιστα από οικίες συνθήκες της σχέσης παντρεμένου ή μη ζευγαριού, αν και μυθιστόρημα μπορείς σε πολλά σημεία να ταυτιστείς.

Μέσα από όλο το βιβλίο κράτησα κάτι που ποτέ δεν είχα σκεφτεί.... Στον έγγαμο βίο ενός ζευγαριού συνυπάρχουν τρεις. Οι δύο σύζυγοι και αυτός που κάθετα στην πράσινη καρέκλα και κανείς δεν του δίνει την πρέπουσα σημασία. Αν το έκανε όμως, τα πράγματα θα ήταν πολύ πιο απλά!

Αυτο όμως μπορεί να μας το αποκαλύψει μόνο ένας σύμβουλος γάμου... 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψε τι σκέψεις σου..

Απλά σ'αγαπώ

Απλά σ' αγαπώ               Απλά σ' αγαπώ !       Συγγραφέας : Γιάννης και Μαρίνα                                              Αλεξά...