14.3.21

Άνοιξε ένα βιβλίο..


Ταξίδεψε με ένα βιβλίο 

Φίλοι βιβλιοφάγοι...
  
 Ένα βιβλίο είναι πάντα μια καλή παρέα όχι όταν δεν έχεις τί να κάνεις απαραίτητα! Ένα βιβλίο είναι η παρέα  που θα σε ταξιδέψει στα μονοπάτια της φαντασίας, στις ομορφιές της λογοτεχνίας , που θα ανοίξει τους ορίζοντες της γνώσης για τον κόσμο, την φύση , τον ίδιο σου τον εαυτό!
 
 Είναι αυτός ο άλλος εαυτός που μέχρι εκείνη τη στιγμή πριν ανοίξεις τις πρώτες σελίδες του βιβλίου, δεν ήξερες ή έστω υποψιαζόσουν ότι έχεις !

  Στο σπίτι , στη βεράντα, στον κήπο , σε ένα cafe, στην παραλία, ακόμη και σ' έναν περίπατο! Ένα κάλο βιβλίο είναι πάντα η κατάλληλη επιλογή όταν θες να ξεφύγεις από την ρουτίνα και την εξάντληση μιας απαιτητικής ημέρας! Ιδανικά θα ήταν να υπήρχε πάντα αυτή η στιγμή της ημέρας άλλα λίγοι καταφέρνουν να την βάλουν στο καθημερινό πρόγραμμα!!

    Τί θα έλεγες , λοιπόν ν΄ αρχίσεις σήμερα κιόλας με ένα καλό βιβλίο απο την τόσο μεγάλη λιστα επιλογής , ανάλογα τον τύπο και το περιεχόμενο του. 
  • Ρίξε μια ματιά στις κατηγορίες , στους τίτλους μετά. 
  • Δες το όνομα του σπουδαίου συγγραφέα που αφιέρωσε χρόνο , γνώση , εμπειρία, φαντασία για να τα αποτυπώσει όλα αυτά στο χαρτί.
  •  Δες τον εκδοτικό που αναγνώρισε τα χαρίσματα του συγγραφέως και σεβόμενος το περιεχόμενο του βιβλίου αποφάσισε να τον φιλοξενήσει στον οίκο του.
  •  Διάβασε το οπισθόφυλλο να πάρεις μια ιδέα για το πού θα ταξιδέψεις.
  •  Ψάξε για κριτικές άλλων βιβλιοφάγων , θα σου φανούν πολύ χρήσιμες.
  •  Τέλος , μια ωραία ιδέα είναι οι ομιλίες των εκάστοτε συγγραφέων που μιλούν για τα βιβλία τους σε διάφορες πλατφόρμες. Θα σε ξεμπλοκάρουν και θα σε κάνουν να αποφασίσεις αν όντως το βιβλίο που επέλεξες  είναι αυτό στο οποίο θα επενδύσεις χρήμα και χρόνο. 
Διάβασε λοιπόν! Βρες αυτο το βιβλίο που θα σου τραβήξει το ενδιαφέρον περισσότερο! Μην έχεις ενδοιασμούς αν είναι αυτό που σου ταιριάζει, όσο διαβάζεις τόσα περισσότερα κερδίζεις. Κ αν κάπου σε κουράσει , κάνε ένα διάλειμμα. Ρίξε  αποσπασματικά μια ματιά στα περιεχόμενα, ξανά. Διάβασε πιο κάτω τους τίτλους, Τις λέξεις που είναι bold ή με πλάγια γράμματα. Διάβασε την πρώτη και την τελευταία παράγραφο του επόμενου κεφαλαίου, μέσα εκεί κρύβεται το νόημα όλου του κεφαλαίου!

 Και αν τελικά αποφασίσεις ότι δεν σου ταιριάζει, άλλαξέ  το! Έχεις το δικαίωμα να μην συνεχίζεις να διαβάζεις κάτι που δεν σου αρέσει, που σε κάνει να βαριέσαι ή σου δημιουργεί αρνητικά συναισθήματα! Βουτιά στο επόμενο λοιπόν και καλή ανάγνωση!!!



  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψε τι σκέψεις σου..

Απλά σ'αγαπώ

Απλά σ' αγαπώ               Απλά σ' αγαπώ !       Συγγραφέας : Γιάννης και Μαρίνα                                              Αλεξά...